Vizeler
Döviz Kurları
Alış Satış
$ - Dolar 2.0919 2.0956
€ - Euro 2.8135
E-posta Bülteni
Bizden haber almak istiyorsanız aşşağıdakidaki kutucuğa e-posta adresinizi ekleyebilirsiniz.
Yunanistan Vizesi



Vize İşlemleri
Vize bilgileri için lütfen aşağıdaki menüden "Vize Tipi " ve "Meslek" seçip; "Göster" butonuna tıklayınız.


En az 6 ay geçerli pasaport.

Schengen ülkesi Konsoloslukları 05 Nisan 2010 tarihinden itibaren, veriliş tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara vize vermeyecektir. Schengen vizesi alabilmeniz için pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir.

Söz konusu uygulama geçerli schengen vizesi bulunan kişileri etkilemeyecektir, bu kişiler vize süreleri bitene kadar seyahat edebilirler. Uygulama sadece yeni vize verilirken geçerli olacaktır ve pasaportu 10 yıldan önce alınan kişilerin pasaportlarını yenilemeleri gerekecektir.

Ortak Schengen vize sistemine dahildir.

İlk kez Schengen vizesi alacak yolcular başvurularını şahsen gerçekleştirmelidir.

Vize başvurularını randevu ile almaktadırlar  randevular 12:00  16:00 arasında 293  34 28 -29 verilmektedir

Pasaportta 2 adet boş sayfa bulunmalıdır. (biri vize, diğeri sınır mühürü için)
02.08.2010 tarihinden itibaren itibaren yeşil pasaporttan vize istenmemektedir.

Yunanistan Konsolosluğunun prosedürlerine göre; Vista aracılığıyla yapılacak Yunanistan vizesi başvurularında yolcuların otel ya da uçak rezervasyonlarından en az birinin Vista´dan yapılması gerekmektedir.

Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda, hiçbir açıklama yapmadan yolcuları şahsen görme talebinde bulunabilir.
 
Ticari Vize

   1. Uçak bileti rezervasyonu (biletin ücreti mutlaka belirtilmiş olmalıdır)
   2. Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
   3. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi(İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
   4. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
   5. SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
   6. Gidilecek ülkedeki şirketten antetli kağıda kaşeli ve imzalı ve detaylı bir açıklama içeren Yunanca davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır. Davetiyelerinin yabancılar polisinden onaylı olması gerekmektedir.
   7. Vergi levhası fotokopisi.
   8. Maaş bordrosu.
   9. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
  10. 4 aylık SSK pirim belgesi.
  11. 2 adet biometrik ölçülere uygun vesikalık fotoğraf,
      * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
      * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80´ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır.
Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır.
Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir.
Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi´de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır.
Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  12. Yurtdışında geçerli minimum 30.000Euro teminat limitli sağlık sigortası.(Sigorta poliçesinin fotokopisi yeterlidir.) Sigorta süresi en az 1 aylık olmalıdır, uzun süreli vize talebiniz için seyahat sigortanızın da mutluka uzun süreli olması gerekmektedir.
  13. Yolcular çocukları ile aynı anda vize başvurusunda bulunsalar ve beraber seyahat etseler dahi, anne ve baba tarafından noterden hazırlanmış muvaffakatname gerekmektedir.
  14. Pasaportun 1-2-3-4 sayfalarının ve son sayfasının fotokopisi. Ayrıca eğer daha önceden alınmış Yunanistan vizesi varsa vizenin fotokopisi.
  15. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu (Formda 37. madde ve son madde mutlaka imzalanmalıdır. Her 2 forma da imza atılmalıdır.)
  16. Otel rezervasyonu

Turistik Vize

   1. Uçak bileti rezervasyonu (biletin ücreti mutlaka belirtilmiş olmalıdır)
   2. Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
   3. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
   4. SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
   5. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
   6. Vergi levhası fotokopisi.
   7. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
   8. Yolcular çocukları ile aynı anda vize başvurusunda bulunsalar ve beraber seyahat etseler dahi, anne ve baba tarafından noterden hazırlanmış muvaffakatname gerekmektedir.
   9. 2 adet biometrik ölçülere uygun vesikalık fotoğraf,
Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80´ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır.
Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır.
Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir.
Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi´de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır.
Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  10. Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. evrakların fotokopileri
  11. Otel rezervasyon formu.
  12. Maaş bordrosu.
  13. 4 aylık SSK pirim belgesi.
  14. Yurtdışında geçerli minimum 30.000Euro teminat limitli sağlık sigortası.(Sigorta poliçesinin fotokopisi yeterlidir.) Sigorta süresi en az 1 aylık olmalıdır, uzun süreli vize talebiniz için seyahat sigortanızın da mutluka uzun süreli olması gerekmektedir.
  15. Uçak bileti rezervasyonu.
  16. Pasaportun 1-2-3-4 sayfalarının ve son sayfasının fotokopisi. Ayrıca eğer daha önceden alınmış Yunanistan vizesi varsa vizenin fotokopisi.
  17. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu (Formda 37. madde ve son madde mutlaka imzalanmalıdır. Her 2 forma da imza atılmalıdır.)
 


Almanya Vizesi Fransa Vizesi Almanya Vizesi Yunanistan Vizesi Dubai Vizesi Belçika Vizesi Amerika Vizesi İngiltere Vizesi İtalya Vizesi Temizlik Şirketleri Tadilat Dekorasyon Kanada Vizesi Cezayir Vizesi Mısır Vizesi İsrail Vizesi İspanya Vizesi Polonya Vizesi Avustralya Vizesi Nijerya Vizesi Vize İşlemleri Hindistan Vizesi Temizlik Şirketleri Fabrika Temizliği Dış cephe cam temizliği İnşaat Sonrası Temizlik Çin Vizesi